ENGIE en Jedlix zoeken samen naar slimme laadoplossingen

ENGIE start samen met Jedlix, een service provider voor slimme laadoplossingen, een project om meer inzicht te krijgen rond de ideale omstandigheden om elektrische voertuigen op te laden.

Trefwoorden: #app, #applicatie, #elektrische auto, #ENGIE, #Jedlix, #opladen, #slim laden

Lees verder

Techniek

( Foto: Jedlix )

ENGINEERINGNET.BE - Dit samenwerkingsinitiatief is gebaseerd op een speciaal ontworpen app, die ervoor zorgt dat elektrische wagens op de beste momenten opgeladen kunnen worden.

Wegtransport is verantwoordelijk voor 20% van de CO2-emissies in Europa. ENGIE wil het gebruik van elektrische wagens zoveel mogelijk aanmoedigen. In dit kader past ook het partnerschap is met Jedlix, een internationale clean-tech start-up voor slimme laadoplossingen.

Slim Laden houdt in dat een elektrische wagen op het ‘beste moment’ wordt opgeladen, namelijk wanneer er voldoende en bij voorkeur hernieuwbare energie beschikbaar is op het elektriciteitsnet, en dat een laadbeurt ook uitgesteld wordt wanneer de energievraag hoger is dan het aanbod, zodat het elektriciteitsnet in balans blijft. Dit houdt bovendien rekening met de wensen van de gebruiker zoals vertrektijden of afstanden die afgelegd moeten worden.

Beide partners slaan nu de handen in elkaar om dit Slim Laden-principe verder uit te werken voor de Belgische markt en de ideale voorwaarden en omstandigheden te bepalen om elektrische wagens op te laden.

Het project heeft een looptijd van minimaal twee jaar en is een primeur in België. In eerste instantie wordt de Slim Laden-app aangeboden aan eigenaars van een Tesla wagen. In een latere fase zullen ook eigenaars van andere automerken kunnen deelnemen.

Het project mikt op 1.000 deelnemers. Zij krijgen voor hun deelname een vergoeding per kilowattuur die ze, op aangeven van de app, verbruiken voor het opladen van hun elektrische wagen.