Individualisering troef op Texprocess

Van 14 tot en met 17 mei vinden in Frankfurt de tweejaarlijkse vakbeurzen Texprocess en Techtextil plaats, rond de verwerking van textiel en andere flexibele materialen en technisch textiel.

Trefwoorden: #Techtextil, #Texprocess

Lees verder

Techniek

( Foto: Marc Jacquemin / Messe Frankfurt )

ENGINEERINGNET.BE - De fabrikanten van productiemachines tonen op deze vakbeurzen in de Messe-gebouwen niet alleen hun nieuwste ontwikkelingen, ze geven er ook praktische demonstraties, in zogenaamde minifabrieken.

Dit jaar staat op Texprocess de toenemende individualisering van textielproducten, door de integratie van productie en communicatie centraal. Als praktisch voorbeeld draait er een minifabriek voor schoenen.

De klant bezoekt de 'schoenwinkel' nog om er zijn voeten te laten scannen en eventueel de esthetische afwerking te kiezen. Het computersysteem in de winkel verzendt de scangegevens digitaal naar de fabriek, die op basis daarvan een op de individuele voeten gebaseerd paar schoenen maakt en dit rechtstreeks verzendt naar het thuisadres van de klant.


ACHTERGROND
Techtextil en Texprocess lokten in 2017 samen 1.789 exposanten uit 66 landen en meer dan 47.500 bezoekers uit 114 landen. De Benelux was toen goed voor respectievelijk 95 en 9 standhouders. Dit jaar is er ondermeer een stand van sectororganisatie Fedustria, die er 22 bedrijven bundelt.