Bosch en Powercell sluiten brandstofcellendeal

Bosch en de Zweedse brandstofcellenproducent Powercell Sweden gaan samenwerken om diens PowerCell S3 fuel cell stack voor de automotive markt te ontwikkelen, produceren en vermarkten.

Trefwoorden: #automotive, #Bosch, #brandstofcel, #fuel cell, #PowerCell, #S3, #stack

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bosch )

ENGINEERINGNET.BE - De huidige versie van de PowerCell 3 heeft een energiebereik van 30-125 kW. Zijn energiedichtheid is wereldklasse.

Robert Bosch en Powercell Sweden zullen samenwerken om PowerCell’s nieuwe PEM (polymeer-electrolyt membraan) brandstofcel helemaal productierijp te maken waarna Bosch de technologie onder licentie zal produceren voor de wereldwijde automotive markt.

Bosch betaalt PowerCell 50 miljoen euro voor deze licentie en een royalty bedrag voor elk verkocht product.

Bosch verwerft dus het exclusieve recht om de nieuwe S3 brandstofcel te produceren en te verkopen voor toepassingen in auto’s, vrachtwagens en bussen. Het akkoord slaat niet op de stack die PowerCell ontwikkelt binnen het Duitse Autostack Industrie-project (ASI). Dit project wordt deels door de Duitse overheid gefinancierd en waarvan ook BMW, Daimler, Ford en Volkswagen deel uit maken.

De PowerCell S2 stack is evenmin deel van deze deal. De nieuwe S3 stack wordt ten laatste in 2022 gelanceerd en Bosch behoudt het alleenrecht -in die markt- gedurende de zeven daaropvolgende jaren.

“We zullen deze markt ontwikkelen,” zegt Dr. Stefan Hartung, lid van de beheerraad bij Bosch en voorzitter van de Mobility Solutions business sector.

Bosch rekent dat 20% van alle elektrische voertuigen wereldwijd op brandstofcellen zullen lopen tegen 2030. In zijn bedrijfsvisie speelt de brandstofcel een cruciale rol in de elektrificatie van de mobiliteit. Dat moet eerst en vooral gebeuren in het vrachtvervoer op de weg. Bij trucks. Daarna in personenwagens.

Maar dat vergt dat de kostprijs van brandstofcellen drastisch daalt. Het duurste onderdeel in zo’n cel, goed voor zowat tweederden van de totale kostprijs van het systeem, is de stack.

“Door het commercialiseren en het wijdverbreid vermarkten van deze technologie, zal Bosch schaalvoordelen realiseren en de kosten verminderen,” aldus Hartung.

Ook de prijs van de waterstof moet naar beneden. Nu kost die meer dan 5 euro/kg. Anderzijds levert één kilogram waterstof evenveel energie als drie liters diesel... Waterstof tanken kan sneller dan een elektrische batterij opladen. Op een paar minuten.

Bosch produceert al onderdelen voor waterstofsystemen en is ook al actief in solid-oxide brandstofcellen (SOFC). Sinds midden vorig jaar werkt het samen met het Britse Ceres Power om die technologie te verbeteren voor kleine krachtcentrales (10 kW) om de industrie en datacenters pieken op te vangen, bijvoorbeeld.

PowerCell behoudt het recht om de S3 stack in andere markten (vb marine en stationaire toepassingen) te verkopen. Het is nu bezig om de productie geleidelijk om te bouwen van manueel naar semi-automatisch.

“Door samen te werken met Bosch kunnen we in de automotive industrie een commerciële doorbraak forceren die we alleen heel moeilijk zouden kunnen realiseren”, aldus Per Wassén, CEO van PowerCell.


PowerCell is een spin-out van de Volvo Group (2008), telt een 60-tal medewerkers en heeft zijn hoofdkwartier in Göteborg.