Vlaanderen stimuleert gebruik eXtended Reality

De technologie voor Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality, samen gekend als eXtended Reality (XR), is al vrij volwassen. Het economisch en maatschappelijk potentieel is groot.

Trefwoorden: #Augmented Reality, #demonstratoren, #eXtended Reality, #HR, #industrie, #Mixed Reality, #onderhoud, #onderwijs, #opleiding, #productie, #productontwikkeling, #proof of concept, #technologie, #Virtual Reality, #VLAIO, #XR

Lees verder

Nieuws

( Foto: dolgachov - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Maar toch zijn er nog relatief weinig toepassingen buiten de gaming-sector. VLAIO lanceert daarom een oproep om bedrijven en organisaties de kans te geven de mogelijkheden van XR te verkennen.

XR-technologie kan voor zowat alle sectoren opportuniteiten creëren, zoals industrie, zorg, ontspanning, onderwijs en overheid. Dit is ook toe te passen op alle aspecten van de bedrijfsvoering: gaande van HR, marketing, sales, opleiding, productie, productontwikkeling, kwaliteitszorg tot onderhoud (op afstand).

VLAIO ondersteunt met deze oproep de creatie van specifieke demonstratoren of ‘Proof of Concepts’. Deze demo-activiteiten moeten het Vlaamse bedrijfsleven in staat stellen om de opportuniteiten, voorwaarden en relevantie van XR te evalueren. De resultaten van de projecten worden gebruikt om andere ondernemingen aan te zetten de sprong te wagen.

De betrokken partijen organiseren zich in een samenwerking tussen XR-opdrachtgevers, XR-aanbieders, onderzoekscentra, non-profitorganisaties en andere partners.

De oproep hoopt in het bijzonder XR-toepassingen voor werving, levenslang leren en langer kwaliteitsvol werken te ondersteunen, en projecten die economische en maatschappelijke voordelen aantonen.


Op 7 juni is er nog een infosessie en voorbespreking voorzien. Klik hier om hiervoor in te schrijven.

Projectaanvragen moeten voor 30 augustus online ingediend worden. Het onlineplatform is hier vanaf 3 juni beschikbaar.