Vakbeurskwartet ”The Bright World of Metals” zet volop in op innovatie

Van 25 tot 29 juni zullen meer dan 2.100 internationale exposanten hun innovaties en wereldprimeurs presenteren op GIFA, METEC, THERMOCESS en NEWCAST in het Duitse Düsseldorf.

Trefwoorden: #additive manufacturing, #GIFA, #Industrie 4.0, #METEC, #NEWCAST, #THERMOCESS

Lees verder

Nieuws

( Foto: Messe Düsseldorf )

ENGINEERINGNET.BE - In twaalf beurshallen zullen deze exposanten het volledige spectrum van gieterijtechniek, gegoten producten, metallurgie en thermprocestechnologie tonen.

GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST, bestrijken de belangrijkste thema’s en spelen een voortrekkersrol voor de verdere marktontwikkeling van cruciale technologieën, vooral op het gebied van additive manufacturing, industrie 4.0 of het enorme potentieel door de lichtgewichtconstructies in de automobielsector.

Een belangrijk thema op de ‘Bright World of Metals’ is de digitale transformatie. Ook in de metallurgiebranche is industrie 4.0 een van de belangrijkste thema’s voor de toekomst en vormt het een rode draad.

De sensortechniek wordt steeds uitgekiender en levert in gieterijen en staalfabrieken steeds meer gegevens uit het productieproces. Voor elke gegoten bram, elk gewalst bandstaal zijn duizenden gegevens vereist. Met de klassieke IT-methodes is het onmogelijk geworden om deze te analyseren, patronen te herkennen en hieruit informatie te verkrijgen.

Big-data-analyse, kunstmatige intelligentie en netwerken met cloud-systemen nemen de plaats in van onderzoekscentra en databases uit het verleden. De digitale controle van machines en installaties vermindert onderhoudskosten, verbetert de efficiëntie en kan producten optimaliseren.

Een ander actueel thema dat aan bod zal komen is additive manufacturing (AM), een essentieel onderwerp in de productietechniek. De premières van de speciale tentoonstelling ‘Additive manufacturing’ in hal 3 en van de vakconferentie ‘Metaal-3D-printen’ vinden plaats op 26 juni.

In talrijke veeleisende industrietakken, zoals medische technologie, automobielindustrie en lucht- en ruimtevaart wordt AM al met succes toegepast. Ook de gieterij-industrie, de staal- en aluminiumsector hebben het potentieel van 3D-printen begrepen.

Een vast onderdeel van dit beurzenkwartet is de ecoMetals-campagne. Het is geen geheim meer dat duurzaamheid, zuinig omgaan met hulpbronnen en energie-efficiëntie deel uitmaken van de actuele trends in de energieverslindende gieterij- en metallurgiebranche.

Voor de afnemende industrie spelen de moderne technologieën voor de zuinige omgang met hulpbronnen en energie-efficiëntie een niet te verwaarlozen rol bij de investeringen.


Klik hier voor de beurswebsite.

ACHTERGROND
GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST zijn zelfstandige beurzen, die op zichzelf en voor hun eigen markten staan, maar samen een alomvattend beeld van de ‘Bright World of Metals’ vormen.