Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

De investering is gericht op het ontwikkelen van nieuwe systemen met intuïtieve, intelligente interfaces voor het interieur van auto's.

Trefwoorden: #3D, #Actronika, #APAG CoSyst, #auto's, #bedieningspanelen, #FlexEnable, #geprinte elektronica, #interfaces, #Nova Car, #Novares Groep, #Novares Venture Capital, #open innovatie, #Quad Industries, #sensoren, #Slovakije

Lees verder

Techniek

( Foto: Novares Groep )

ENGINEERINGNET.BE - Het Belgische bedrijf Quad Industries is gespecialiseerd in flexibele geprinte elektronica. Hun productiefaciliteit in Slovakije is gericht op toegepaste elektronica. Het gaat daarbij om gebruikersinterfaces en bedieningspanelen voor consumenten en industriële toepassingen.

In de afgelopen jaren werd de portfolio uitgebreid met de ontwikkeling en productie van innovatieve flexibele, geprinte sensoren.

De investering van Novares in Quad Industries is onderdeel van een al lopende samenwerking tussen beide bedrijven. In mei 2018 is een Joint Development Agreement getekend. Dit omvat de ontwikkeling van User Experience projecten in het open innovatie labo van Novares: de Nova Car.

De technologie van Quad Industries is al geïntegreerd in het 'Touch'N Play'-concept van Novares, dat geïntegreerd is in een demowagen, de Nova Car #1.

Beide bedrijven werken aan meer innovatieve oplossingen met intuïtieve, intelligente interfaces. Deze maken bijvoorbeeld gebruik van 3D gestructureerde elektronica, zoals voor de Nova Car #2. De wagen wordt op 25 juni 2019 in Parijs onthuld.

Toekomstige ontwikkelingen betreffen Quad's technologie voor proximity sensing, gesture controls, vital sign monitoring en rekbare sensoren.


ACHTERGROND
De Novares Groep richtte begin 2018 Novares Venture Capital op voor de ontwikkeling van een startup-ecosysteem in domeinen die waarde toevoegen aan producten van Novares, zoals intelligente oppervlakken.

Het bedrijf brengt belangrijke technologieën samen in een open innovatie. Dit om baanbrekende systemen en oplossingen te ontwikkelen, die de manier waarop auto's omgaan met passagiers en hun omgeving sterk veranderen.

Novares Venture Capital investeert in start- en scale ups om partnerschappen voor de lange termijn aan te gaan. Er is al geïnvesteerd in FlexEnable, APAG CoSyst en Actronika.