Antwerpse EuroPilot Center koopt nieuwe vluchtsimulator

Het Antwerpse EuroPilot Center, een Approved Training Organization (ATO), schafte een ALSIM AL42FSTD vluchtsimulator aan, die in hun nieuwe Integrated Airline Career Program ingezet zal worden.

Trefwoorden: #Alsim, #EuroPilot Center, #luchtvaart, #simulator, #training

Lees verder

Nieuws

( Foto: Alsim )

ENGINEERINGNET.BE - De Alsim AL42 is een exacte copy, met originele stukken van die Diamond DA42 en de nieuwste Garmin G1000 avionica. Het heeft Alsim’s High Definition Visual System (HDVS), elektronische krachtterugkoppeling op drie assen, een GFC 700 of KAP140 autopiloot, actieve stroomonderbrekers, de-ice systeempaneel en een semi-enclosed instructor station.

Het toestel zal ingezet worden in het nieuwe Integrated Airline Career Program van de school en dicht het gat tussen de instrumententraining voor één- en multi-motortoestellen. Bij EPC zijn dat de Diamond DA42.


ACHTERGROND
Het EuroPilot Center ging in 2007 van start en zette in 2015 ook een vestiging op in Palm Springs California (SoCal Pilot Center). De school vliegt op glass cockpit Cessna 172SP Skyhawk en de tweemotorige Diamond DA42 en biedt in de VS zowel EASA als FAA Part 141 trainingen aan.

Het EuroPilot Center, dat zo’n 30 piloten per jaar traint, waarvan driekwart voor de Europese markt, trainde al op de EASA FNPT-II goedgekeurde Redbird FMX vol-elektrische simulator.