Gimv investeert in gerenommeerd coatingbedrijf

Gimv neemt het meerderheidsbelang in de Alro Group, specialist in het industrieel coaten van auto- en vrachtwagenonderdelen, over van de oprichters/familie Thijs, die wel aan boord blijven.

Trefwoorden: #Alro Group, #coating, #Gimv, #investering, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: Alro Group )

ENGINEERINGNET.BE - Alro Group werd in 1976 opgericht door de familie Thijs en groeide sindsdien uit van een klein coatingbedrijf tot een gerenommeerde groep met meerdere vestigingen in West- en Centraal-Europa.

De groep specialiseerde zich in het coaten of lakken van kunststof en metalen onderdelen van voertuigen. Dankzij zijn grote klantgerichtheid en een enorme diversiteit aan coatingmogelijkheden, kan dit bedrijf flexibel inspelen op de toenemende vraag naar maatwerk.

Het bedrijf beschikt over een belangrijke volumecapaciteit: ongeveer 1.000 medewerkers en ruim 20 coatinginstallaties verwerken dagelijks meer dan 100.000 producten via moderne productielijnen en een data-gestuurd proces. Het brede klantenbestand omvat vandaag quasi alle bekende namen in de auto- en vrachtwagenindustrie.

Recent werd ook een innovatieve oplossing ontwikkeld voor het coaten van de batterijbehuizing van elektrische wagens. Daarmee is het bedrijf goed gepositioneerd om een belangrijke rol te spelen in de groei van de elektrische voertuigenmarkt.

Er werden geen financiële details over deze transactie bekend gemaakt.