Limburgse bio-incubator krijgt ‘Digital Health House’

BioVille, bio-incubator op de Diepenbeekse universitaire campus, krijgt een ‘Digital Health House’. In deze experimentele ruimte ligt de focus op e-Health en digitalisering in de zorgsector.

Trefwoorden: #BioVille, #Digital House, #Limburg, #zorgsector

Lees verder

Nieuws

( Foto: BioVille )

ENGINEERINGNET.BE - Het Digital Health House moet vanaf 2020 een verzamelplaats worden voor initiatieven in de gezondheidszorg. De ruimte heeft een unieke infrastructuur en zal terug te vinden zijn op de eerste verdieping in BioVille.

Met de focus op e-Health, een opleidings- en exporuimte, clean rooms, demozones, break out- en kantoorruimtes is het de ideale plaats om bedrijven, zorgcentra en onderzoeksinstellingen samen rond de tafel te krijgen.

De verschillende stakeholders krijgen er een plaats waar ze fysiek kunnen samenkomen, werken, experimenteren en de theorie kunnen testen in de praktijk.

Eén concrete acties is alvast de ontwikkeling van een zogenaamde distributed ledger: een platform dat zorgbedrijven en -instellingen laat experimenteren met de mogelijkheden van blockchain en artificiële intelligentie in hun dagelijkse werking.

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, de Hogeschool PXL en BioVille zetten hun schouders onder dit project met steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

De totale investering hiervan bedraagt bijna 3,5 miljoen euro en de Vlaamse regering voorziet cofinanciering (205.000 euro).