Wallonië investeert 7 miljoen euro in CryoTherapeutics

CryoTherapeutics zal het opgehaalde geld voornamelijk gebruiken ter ondersteuning van de klinische activiteiten, O&O, de internationale groei en een nieuwe vestiging in het Waalse Awans.

Trefwoorden: #Awans, #CryoTherapeutics, #cryotherapie, #Wallonië

Lees verder

Techniek

( Foto: CryoTherapeutics )

ENGINEERINGNET.BE - De 7 miljoen euro werden opgehaald bij de publieke investeerder Noshaq (voorheen Meusinvest), de Waalse gemeenschap en de bestaande investeerders Peppermint Venture Partners, Creathor Ventures en Getz Brothers.

CryoTherapeutics richt zich op de ontwikkeling, de demonstratie van klinisch voordeel en de vroegtijdige commercialisering van een eigen cryotherapiesysteem voor gebruik bij de behandeling van coronaire hartaandoeningen die hartaanvallen veroorzaken.

De veiligheid en doeltreffendheid van cryo-energie in het cardiovasculaire systeem is aangetoond en het bedrijf is van plan om de voordelen van cryo-energie uit te breiden naar het probleem van zieke kransslagaders.

De nieuwe financiering zal worden gebruikt om klinische activiteiten te ondersteunen en verder te investeren in onderzoek en ontwikkeling, het aantrekken van talent en internationale groei.

Het bedrijf zal zich vestigen in zijn nieuwe vestiging in Awans, België.