Antwerpse haven krijgt één van de grootste propaantanks in Europa

Oiltanking Antwerp Gas Terminal gunt een EPC-contract aan het consortium van Geldof en BAM Contractors voor de bouw van een gekoelde opslagtank van 135.000 m³ in de haven van Antwerpen.

Trefwoorden: #BAM Contractors, #Engicon, #EPC-contract, #Geldof, #Oiltanking Antwerp Gas Terminal, #propaantanks

Lees verder

Techniek

( Foto: BAM Contractors )

ENGINEERINGNET.BE - In het licht van de nieuwe Propane Dehydrogenation (PDH) installatie van Borealis zal op het terrein van Oiltanking Antwerp Gas Terminal ("OTAGT") een volledig gekoelde tank van 135.000 m³ worden gebouwd.

Het gaat hier om een dubbelwandige, volledig gekoelde opslagtank, waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitentank wordt geïsoleerd. Het propaan dat in de binnentank van koolstofstaal (bestand tegen extreem koude temperaturen) wordt opgeslagen, wordt beschermd tegen externe elementen zoals brand, explosies en atmosferische invloeden door de tweede wand, die ook ondoordringbaar is voor vloeistoffen en dampen.

Engicon (Geldof) en BAM zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het EPC-project van de tank, van begin tot eind. De afronding van het project is voorzien voor eind 2021.


ACHTERGROND
Oiltanking Antwerp Gas Terminal is gevestigd in de haven van Antwerpen en is één van de grootste onafhankelijke terminals in Europa voor opslag, overslag en distributie van LPG's en petrochemische gassen.

Engicon is een leverancier met wereldwijde referenties voor opslagtankprojecten voor olie, petrochemie en biochemische en andere vloeistoffen in bulk.

BAM Contractors is een belangrijke speler op de Belgische bouwmarkt. Het realiseert samen met 540 medewerkers infrastructurele en wegprojecten, industriële en hydraulische werken en gebouwen.