Belangrijk Amerikaans order voor EVS

Waalse toeleverancier van video-oplossingen EVS haalde bij NEP, technische toeleverancier voor het live verslaan van sportwedstrijden, concerten, ..., een order binnen van 7,2 miljoen euro.

Trefwoorden: #AI, #EVS, #NEP, #video

Lees verder

Techniek

( Foto: NEP )

ENGINEERINGNET.BE - De deal, omvat EVS’ XT-VIA next generation live productieservers, die komen met IP connectivity, enhanced channel density, media sharing network.

Deze maken nieuwe productie formats mogelijk in Full HD 1080p en UHD-4K HDR- en LSM-replay controllers, IPDirector content management oplossingen en andere infrastructuursystemen. De nieuwe systemen worden vanaf september 2019 reeds toegeleverd.

“Met deze belangrijke upgrade worden EVS’ XT-VIA servers de standaard in live productie en bieden ze andere sleutelspelers in de industrie toegang tot de best beschikbare technologie”, aldus Dr. Pierre De Muelenaere, voorzitter en CEO ad interim van EVS.

Straks op de mediatechnologie vakbeurs IBC, in de Amsterdamse RAI van 13 tot 17 september, showt EVS o.a. een nieuw automatisch multi-camera positionerings- en kadreringssysteem.

Dat systeem analyseert de beelden van robotcamera feeds live door die camera’s op de actie te richten met de gepaste zoom.

De oplossing gebruikt machine learning (VIA Mind) en is ontworpen om de bewegingen van een menselijke operator precies na te bootsen.


Het Amerikaanse NEP is wereldwijd actief als technische toeleverancier voor het live verslaan van sportwedstrijden, concerten en andere entertainment events.