Frans offshore windmolenpark kiest voor consortium met DEME

Een consortium bestaande uit DEME en Eiffage Métal heeft een belangrijk EPCI-contract in de wacht gesleept voor 80 funderingen voor het offshore windmolenpark in het Franse Saint-Nazaire.

Trefwoorden: #DEME, #funderingen, #offshore windmolenpark

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Dit contract, dat het ontwerp, de productie en de installatie van de stalen funderingen omvat, heeft een totale waarde van meer dan 500 miljoen euro.

Het offshore windmolenpark in Saint-Nazaire, goed voor 480 MW en eigendom van EDF Renewables en Enbridge, wordt gebouwd op 12 à 20 km voor de kust van het Franse schiereiland Guerande. De funderingen zullen geïnstalleerd worden in waterdieptes variërend tussen 12 en 25 meter.

De ontwerpactiviteiten zijn reeds begonnen om de productie van de funderingen in het voorjaar van 2020 te kunnen starten. Op een rotsachtige zeebodem zullen de eerste funderingen worden geïnstalleerd in het voorjaar van 2021. De voltooiing van de werken is gepland in de zomer van 2022.

Het windmolenpark zal voldoende elektriciteit produceren om 20% van de energie voor het departement Loire-Atlantique te voorzien.