Jan Remeysen volgt Wouter De Geest bij BASF Antwerpen

De huidige managing director, Wouter De Geest, beëindigt eind dit jaar zijn mandaat en geeft na 12 jaar als CEO van de Antwerpse BASF-site de fakkel door aan Jan Remeysen.

Trefwoorden: #Antwerpen, #BASF, #CEO, #Jan Remeysen, #Wouter De Geest

Lees verder

HR

( Foto: BASF )

ENGINEERINGNET.BE - Remeysen zal van 1 januari 2020 de operationele leiding overnemen van het grootste Belgische chemische productiecentrum, dat meer dan 3.200 medewerkers in dienst heeft en vorig jaar een omzet realiseerde van 6 miljard euro.

Jan Remeysen (°1968) is doctor in de scheikunde, en heeft een lange staat van dienst binnen BASF. Hij startte zijn carrière in 1996 op de Milieudienst in Antwerpen en groeide in 2003 door tot afdelingshoofd Milieu, Gezondheid, Veiligheid, Energiebeleid en Communicatie.

In 2005 kwam hij aan het hoofd van de Polyamide en Voorproducten-afdeling. Vanaf 2010 werkte hij vanuit de Duitse hoofdzetel in Ludwigshafen, waar hij diverse functies innam en internationale ervaring opdeed.

Bij zijn terugkeer naar Antwerpen eind 2014, werd hij Vice President van de productieafdeling Isocyanaten en Precursors, een functie die hij tot nu vervulde.

Vanaf 1 oktober zal de nieuwe CEO zich inwerken. Wouter De Geest blijft nog wel lid van de raad van bestuur van BASF Antwerpen.