• 03/09/2019

Hygiënische hardware beschermt kwaliteit voeding en geneesmiddelen

Producenten van voedingsmiddelen en geneesmiddelen kunnen de kwaliteit en de veiligheid van hun producten beter beschermen met de nieuwe, hygiënische componenten van Rockwell Automation.

Trefwoorden: #Allen Bradley, #hygiëne, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe Allen-Bradley Kinetix VPH hygiënische servomotoren en een nieuwe roestvrijstalen uitvoering van de Allen-Bradley PanelView Plus 7 grafische terminal helpen fabrikanten om besmetting tijdens de productie te voorkomen en helpen hen bovendien te voldoen aan de hygiënerichtlijnen.

De roestvrijstalen PanelView terminal kan gebruikt worden op een machine in een
‘natte’ ruimte of in zones waar de kans op besmetting bestaat zonder dat het paneel afgedekt of geïsoleerd hoeft te worden.

Daardoor wordt de productkwaliteit beschermd, het reinigingsproces versneld en zijn er geen belemmeringen voor het zicht op de human machine interface (HMI), zodat operators de productieprocessen onbelemmerd kunnen monitoren.

“In de voedingsmiddelen en drankenindustrie creëert de toenemende vraag naar meer productvariëteiten een behoefte aan kleinere en flexibelere machines met een HMI, die zich dichtbij productieproces bevindt”, zegt Dan Henneberry, business manager bij Rockwell Automation.

“De roestvrijstalen uitvoering van de PanelView Plus 7 terminal maakt dat mogelijk omdat hij problemen met besmetting en reiniging voorkomt.”

De nieuwe PanelView-terminal is de eerste multifunctionele HMI-terminal die door de National Sanitation Foundation (NSF) gecertificeerd is. De terminal is gecertificeerd conform IP69K waardoor hij bestand is tegen hogedruk- en chemische reiniging bij hoge temperaturen.

Hij heeft ook een food-grade siliconenpakking met een opvallende blauwe kleur, zodat productiemedewerkers snel kunnen zien, of er iets beschadigd is en eventueel vervangen moet worden.

De nieuwe Kinetix VPH hygiënische servomotoren kunnen de betrouwbaarheid van machines verhogen en tevens de voedselveiligheid voor de consument verbeteren, omdat ze aan zeer strenge hygiënestandaards voldoen.

Het hygiënische ontwerp - inclusief een hoogwaardige roestvrijstalen behuizing en een glad oppervlak - is bestand tegen reiniging en vermindert het risico op besmetting.

“Sommige servomotoren kunnen ineens uitvallen enkele weken nadat ze blootgesteld zijn aan reinigings- en desinfectiemiddelen”, zegt Wendy Du, productmanager bij Rockwell Automation.

“Motoren kunnen tijdens het reinigingsproces weliswaar afgedekt en beschermd worden, maar daardoor ontstaat een langer reinigingsproces en kunnen er nieuwe besmettingsrisico’s ontstaan. Onze nieuwe hygiënische servomotoren maken reiniging en desinfectie gemakkelijker en efficiënter, waardoor de uitval van machines voorkomen wordt en machines effectiever ingezet kunnen worden.”

De servomotoren zijn ontworpen conform de EHEDG- en 3-A hygiënestandaard en zijn IP69K- en NSF-gecertificeerd. Ze kunnen zonder problemen met het Allen-Bradley Kinetix 5500 en 5700 servodrive platform geïntegreerd worden door gebruik te maken van single-cable technologie om de snelheid en nauwkeurigheid van machines te optimaliseren.

En ze zijn leverbaar in een range van afmetingen en met diverse opties om tegemoet te komen aan een grote verscheidenheid van applicaties in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.


Voor meer informatie:
www.rockwellautomation.com

 Lees méér over: Rockwell AutomationBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.