Phoenix Contact behaalt TÜV - certificering rond cybersecurity

Na een succesvolle audit heeft Phoenix Contact als eerste Belgisch bedrijf het TÜV -certificaat IEC62443-2-4, gebaseerd op internationale norm voor industriële cybersecurity, behaald.

Trefwoorden: #certificering, #cyberbeveiliging, #IEC62443-2-4, #Phoenix Contact, #TÜV

Lees verder

Techniek

( Foto: krulua - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Automatisering heeft voor heel wat nieuwe toepassingen gezorgd in de industriële wereld en de efficiëntie en productiviteit enorm verhoogd. Maar er is een keerzijde aan de medaille: een digitale wereld in verandering brengt ook risico’s met zich mee op het vlak van beveiliging.

Daarom de noodzaak van het TÜV - certificaat. Bedrijven die dit kwaliteitslabel behaalden, hebben verregaande en kwantificeerbare stappen genomen om de veiligheid van hun producten en/of diensten te garanderen.

Peter-Jan Deltour, Industrial Network & Security Specialist bij Phoenix Contact België: “We passen dus niet alleen zelf de norm toe op onze eigen projecten aan de hand van een specifiek draaiboek, maar kunnen voortaan ook automatiseringsprojecten en software uitvoeren volgens IEC 62443.”

Hiermee is dit bedrijf één van de eerste bedrijven die daadwerkelijk kan bijstaan bij de implementatie van de NIS regelgeving voor kritische infrastructuur.


Wat is een TÜV-certificering?
TÜV - certificaten worden uitgereikt door TÜV Sud, een zeer gereputeerd Duits keuringsorganisme. Het toont aan dat een bedrijf veilige, kwalitatieve en/of milieuverantwoorde diensten of producten levert.