Brussels Airport investeert in privaat 5G netwerk

Brussels Airport Company bouwt met het Finse Nokia en Belgische operator Citymesh een 5G-ready netwerk uit op de luchthaven. Normaal gezien wordt dit netwerk eind maart in gebruik genomen.

Trefwoorden: #5G, #Brussels Airport, #Citymesh, #netwerk, #Nokia

Lees verder

Techniek

( Foto: Citymesh )

ENGINEERINGNET.BE - Als een van de eerste sites in België met 5G-technologie zal de luchthaven in staat zijn om operationele efficiëntie te versnellen en verdere technologische innovatie te ondersteunen.

Een privaat 5G-ready netwerk biedt een efficiëntere, meer betrouwbare en snellere connectiviteit dan WiFi of publieke 4G over het hele luchthaventerrein. Dankzij de hogere capaciteit van 5G, kan de luchthaven nog meer technologieën inzetten, zoals IoT (Internet of Things), geautomatiseerde voertuigen, mobiele veiligheidssystemen of track & trace technologie.

Brussels Airport Company gaat voor het uitbouwen van een 5G ready netwerk een strategisch partnerschap aan met technologiepartner Nokia uit Finland en de Belgische operator Citymesh voor de 5G service.

In een eerste fase zal 5G ingezet worden om connectiviteit te voorzien op het buitenterrein, later zal ook binnen 5G geïnstalleerd worden. Zowel binnen als buiten zullen verschillende technologieën en toepassingen getest worden of ze bruikbaar en zinvol zijn op de luchthaven.