Solid state LiDAR-expert Xenomatics definitief gelanceerd

Het Leuvense XenomatiX sloot op CES (Las Vegas) met Tier-One automotive toeleverancier Marelli een langlopende technische en commerciële ontwikkelingsovereenkomst af rond autonoom rijden.

Trefwoorden: #Marelli, #solid state LiDAR, #XenomatiX

Lees verder

Nieuws

( Foto: XenomatiX )

ENGINEERINGNET.BE - XenomatiX zal de divisie Automotive Lighting van Marelli voorzien van zijn solid state LiDAR-modules voor Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) (denk aan rijstrookwisselassistent, snelwegpiloot , file-assistent, ...) en autonome rijtoepassingen (AD).

Beiden zullen competenties en technologieën combineren rond modulaire LiDAR-systeemoplossingen. Ze zullen ook gebruikmaken van AI waarnemingstechnologie die is afgeleid van ‘Smart Me Up’, de Franse start-up die Marelli in 2018 overnam.

XenomatiX' unieke halfgeleider- en multi-beamtechnologie is ontworpen voor massaproductie en maakt gebruik van niet-scannende LiDAR. Zijn XenoTrack- en XenoLidar-productlijnen beïndrukten al meerdere tier-one-leveranciers en OEM's.

Marelli kan objectherkenning en classificatiemogelijkheden, gebaseerd op AI, toevoegen aan de LiDAR-systemen die zijn gebouwd met XenomatiX-componenten. Met dit partnerschap versterkt Technomatix zijn positie als tweede-niveau leverancier. "Marelli`s jarenlange ervaring op automotive gebied en met de 3D-sensoren is de sleutel tot dit partnerschap", zei Filip Geuens, CEO van XenomatiX.

Eerder introduceerde Magneti Marelli zijn Smart Corner platform die allerhande sensoren in kop- en achterlichtmodules onderbrengt -van radar tot LIDAR, camera’s tot ultrasoonsensoren- waardoor een 360° blikveld rond de wagen mogelijk wordt.


(Luc De Smet-

Op de foto:
Sylvain Dubois (links), CEO van Marelli's Automotive Lighting-divisie en Filip Geuens (midden), CEO van XenomatiX.

ACHTERGROND
Marelli, dat zo’n 62.000 werknemers telt wereldwijd in 170 vestigingen en O&O-centra in Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Afrika, maakte een omzet van 14,6 miljard euro in 2018.