skeyes bundelt drone-activiteiten in dochtermaatschappij

skeyes richt met SkeyDrone een dochtermaatschappij op waarin het al zijn activiteiten rond drones samenbrengt. Het nieuwe bedrijfje zal zich voornamelijk focussen op onbemand luchtverkeer.

Trefwoorden: #droneactiviteiten, #drones, #luchtverkeer, #Skeydrone, #skeyes

Lees verder

Techniek

( Foto: skeyes )

ENGINEERINGNET.BE - De Raad van Bestuur van skeyes besliste onlangs om een commerciële dochtermaatschappij op te richten die SkeyDrone zal heten en alle initiatieven rond drones zal bundelen in een aparte werking.

Het bedrijf zal onder meer luchtverkeersleidingsdiensten voor onbemande vliegtuigen aanbieden. Het regelgevend kader in deze nieuwe markt is in een finale fase van ontwikkeling op Europees niveau.

SkeyDrone zal niet de enige speler op deze markt worden, maar met de expertise van het moederbedrijf skeyes als luchtverkeersleider voor de bemande luchtvaart, de opgedane ervaring met drones en de samenwerkingen binnen de sector is voor dit bedrijf ongetwijfeld een belangrijke rol weggelegd.

Daarnaast zal het zich toeleggen op diensten voor het beveiligen van kritieke infrastructuur (zoals luchthavens) tegen intrusies met drones.

In eerste instantie zal skeyes de enige aandeelhouder zijn. In een tweede fase zullen publieke en private (industriële) partners gezocht worden om dit aandeel te verminderen, maar vooral om de nodige kennis en competenties toe te voegen aan de werking.