1,8 miljoen euro voor Belgische big-datamarktleider in de zorgsector

Investeerders HERAN Partners en btov investeren dit bedrag in LynxCare, dat een AI-platform ontwikkelde voor ziekenhuizen, om verdere expansie in Europa en de VS te realiseren.

Trefwoorden: #AI-platform, #Annie Vereecken, #big data, #btov, #data mining, #digitale transformatie, #Digital Health, #Georges De Feu, #gezondsheidszorg, #HERAN, #LynxCare, #machine learning, #MedTech, #ziekenhuizen

Lees verder

Techniek

( Foto: LynxCare )

ENGINEERINGNET.BE - De gezondheidszorg maakt een sterke digitale transformatie door. Hierdoor neemt de hoeveelheid data steeds meer toe. Er wordt geschat dat 90% van deze data niet benut wordt, omdat de verwerking complex en tijdrovend is.

Big-dataspecialist LynxCare helpt ziekenhuizen om hun data op een gestructureerde en automatische wijze te verwerken en beschikbaar te maken. Hiervoor is een AI-platform ontwikkeld dat voor patiënt, arts, zorgverlenend personeel als het ziekenhuis voordelen biedt.

Om verder te groeien in Europa en de VS, werd opnieuw vers kapitaal aangetrokken. De nieuwe investering van 1,8 miljoen euro wordt gedragen door huidige investeerder Annie Vereecken, via haar onlangs opgerichte investeringsfonds HERAN Partners met focus op MedTech en Digital Health, en het Duitse investeringsfonds btov dat een vermogen beheert van 450 miljoen euro en in de lijst staat van de 15 meest actieve Europese durfkapitaalfondsen. Deze investering komt uit het btov Industrial Technologies Fund van 100 miljoen euro.

Voor LynxCare betekent deze kapitaalverhoging een boost van de groeimogelijkheden. “We zijn al actief op de Amerikaanse markt en deze investering geeft ons de slagkracht om ook de Europese markt verder te veroveren. We hebben een erg sterk investeerdersconsortium en haalden op minder dan een jaar tijd bijna 4 miljoen euro op, wat perspectieven biedt voor verdere financiering en nieuwe groeistappen van LynxCare”, besluit Georges De Feu, CEO van Lynxcare.

Dr. Chrisitan Shütz, partner bij btov voor biowetenschappen: “We zien een geweldige combinatie van een ervaren team op het gebied van machine learning en data mining met een sterke medische achtergrond, goede commerciële tractie en een duidelijke marktbehoefte aan zorgkwaliteit, data-analyse en datamanagement. LynxCare maakt het verschil bij artsen, ziekenhuizen en medisch onderzoek door de zeer nauwkeurige analyses van ongestructureerde gegevens.”


Op de foto: Dries Hens - Georges De Feu (LynxCare)