• 13/03/2012

Machinebouwer Haco trekt weg uit Roeselare

Haco trekt weg uit Roeselare. Zowel in België als in het buitenland worden de activiteiten herschikt.

Trefwoorden: #HACO, #machinebouw, #robosoft

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- De machinebouwer, die oorspronkelijk naam maakte met zijn plaat- en houtbewerkingsmachines, is sinds jaren ook producent van verspanende gereedschapmachines.

In Rumbeke (Roeselare), waar de roots van het bedrijf liggen en de hoofdzetel en het zenuwcentrum zich bevinden, worden de overkoepelende activiteiten herschikt. Eind maart 2012 trekt Haco Groep er volledig weg.

De overkoepelende activiteiten verhuizen naar de andere Haco-plants in ons land in Ardooie (Haco Trading), Moeskroen (SIMA-SACA en Mubea Systems) en Ieper (Robosoft).

In Ardooie was de nieuwe toonzaal voor metaal- en houtbewerkingmachines reeds ondergebracht. Daar gebeuren voortaan ook de verkoopactiviteiten van de groep.

Engineering en boekhouding verhuizen naar Moeskroen, terwijl service en logistiek voortaan in Ieper worden gecentraliseerd.

De FAT Haco plant in het Poolse Wroclaw – een staatsbedrijf dat draaibanken produceerde en vijftien jaar geleden werd overgenomen door de Haco-groep – wordt binnen afzienbare tijd ingeruild voor een gloednieuw fabrieksgebouw aan de rand van de stad Wroclaw in de onmiddellijke buurt van de luchthaven.

En in Warschau opent de groep begin volgend jaar een grote showroom voor de Oost-Europese markt. Ook in China, India en Slowakije heeft Haco inmiddels vaste voet aan de grond.


(bron: Vraagenaanbod)