Canadese luchtverkeersleider werkt samen met Unifly

NAV Canada heeft een strategische overeenkomst getekend met technologiepartner Unifly, om een nationaal digitaal servicesysteem in te zetten voor de veilige werking en het beheer van drones.

Trefwoorden: #drone, #luchtverkeersleider, #NAV Canada, #Unifly

Lees verder

Techniek

( Foto: Unifly )

ENGINEERINGNET.BE - Via dit platform kunnen gebieden van het luchtruim waar men legaal en veilig met een drone kan vliegen geïdentificeerd worden. Verder heeft het de mogelijkheid om zowel vluchten te plannen als om operaties, piloten en drones te beheren.

Voor gekwalificeerde drone-piloten zal dit digitale systeem het aanvraagproces voor vluchtvergunningen in gecontroleerd luchtruim vergemakkelijken en versnellen. De app is ook goed nieuws voor piloten in de luchtvaart en piloten in de algemene luchtvaart, omdat het onbedoelde drone-intrusies zal verminderen.

Het systeem is ontworpen om te voldoen aan de geldende voorschriften voor drone-vluchten binnen ‘Visual Line of Sight (VLOS)’, ofwel vluchten waarbij de drone zichtbaar blijft voor de piloot.

Zowel de website als de mobiele app (beiden voorzien van een gebruiksvriendelijke interface) zijn beschikbaar in de Canadese landstalen Frans en Engels.