VEGA totaalaanbieder voor niveau en druk in farma-toepassingen

De bijzondere uitdaging van de farmaceutische industrie ligt in de veelzijdigheid van de processen. De mate waarin de productie doorgang kan vinden, bepaalt het succes.

Trefwoorden: #druksensoren, #farmaceutische toepassingen, #niveauschakelaars, #VEGA

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Of er nu gemengd, afgevuld, in de autoclaaf gesteriliseerd of conform CIP en SIP wordt gereinigd. Des te belangrijker is het voor eigenaren van installaties om volledig te kunnen rekenen op de meettechniek.

Niveau- en druksensoren van VEGA maakten over een tijdsbestek van vele decennia naam dankzij hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Robuust, veelzijdig en ook nog eenvoudig in het gebruik zorgen ze, zelfs onder extreme omstandigheden of onder strikte regelgeving, voor dat cruciale ietsje extra dat de veiligheid en efficiëntie van de installaties optimaliseert.

Totaalaanbieder voor niveau en druk
Met nieuwe series compacte instrumenten (druksensoren en niveauschakelaars) vervolledigt VEGA haar meettechniekportfolio voor de farmaceutische productie. De productfamilies VEGABAR en VEGAPOINT bewijzen dat automatiseren zeer eenvoudig kan, zonder compromissen te hoeven doen op vlak van veiligheid, hygiëne en nauwkeurigheid.

De nieuwe meetinstrumenten zijn bij uitstek ontworpen voor standaardapplicaties zonder concessies op de VEGA-kwaliteit. Hun uniforme hygiëneadaptersysteem zorgt voor de flexibiliteit die kosten en voorraden redelijk houdt. De procesaansluitingen kunnen ook aangepast worden aan de specifieke eisen van de levensmiddelenproductie en de beperkingen van de installaties ter plaatse.

In één oogopslag: 360°-indicatie van de schakelstatus
Alle schakeltoestanden zijn met de rondomweergave van de schakelstatus vanuit elke richting te zien. De kleur van de lichtring is te kiezen uit 256 kleuren en blijft zelfs bij daglicht goed zichtbaar. Aan die kleur is in één oogopslag te zien of de meetapplicatie werkt, of de sensor schakelt en of er een storing in het proces aanwezig is.

Intelligentie met IO-Link
De nieuwe compacte serie zit boordevol intelligente sensortechniek. Het IO-Link standaardprotocol zorgt voor een makkelijke en toch universele communicatie. Daarmee beschikken de instrumenten over een gestandaardiseerde communicatie interface die zorgt voor een naadloze gegevensoverdracht en een eenvoudige integratie van de installatie.

Eenvoudiger met draadloze bediening
De nieuwe VEGABAR- en VEGAPOINT-sensoren werken met bluetooth. Met de smartphone of de tablet zijn ze makkelijk uit te lezen. Precies in omgevingen als cleanrooms, waar de toegang toch al moeilijk is, vereenvoudigen ze de inbedrijfstelling en bediening.

De nieuwe VEGABAR-druksensoren en VEGAPOINT-niveauschakelaars betekenen een belangrijke mijlpaal voor VEGA. Met de nieuwe toestellen is een zeer eenvoudige procesintegratie mogelijk en hun vormgeving is optimaal voor hygiënische omgevingen. Ze combineren veiligheid, flexibiliteit en reproduceerbaarheid wat perfect aan de noden van de farmaceutische industrie beantwoordt.


www.vega.com/nl/farma
www.vega.com/levensmiddelen