Record aantal inzendingen voor nieuwe lichting imec.istart

Uit een record aantal inzendingen voor de nieuwe lichting van imec.istart selecteerde imec elf nieuwe start-ups om deel te nemen aan het business accelerator programma.

Trefwoorden: #accelerator programma, #imec, #imec.istart, #incubator, #start-ups

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - De 11 nieuwe istarters vertegenwoordigen ook deze keer de hele breedte aan domeinen waarop imec.istart zich richt: van AI en databeheer tot wearable health, industry 4.0, smart mobility, enz.

Naast de financiering die imec.istart biedt, is ook het industrieel netwerk van imec zelf een grote troef voor de starters.

Sven De Cleyn, programma manager imec.istart: “Elke starter krijgt ondersteuning die aangepast is aan zijn specifieke markt. We zijn dan ook blij dat in deze lichting alle marktsegmenten vertegenwoordigd zijn waarop imec.istart inzet: (1) logistiek, mobiliteit & slimme steden, (2) gezondheid, (3) media, telecom & entertainment, (4) fintech, insurtech & cybersecurity, (5) HRtech & learntech, (6) Industry 4.0 en (7) sportstech.”

Van 4 mei tot 1 juni loopt de volgende open call voor deelname.


Dit zijn de 11 nieuwe geselecteerde start-ups:

 1. EisphorIA

is een modulaire oplossing die de inhoud van gestructureerde of ongestructureerde juridische gegevens beheert dankzij zelflerende algoritmes.

 • Grizit brengt een intelligente onderhoudsoplossing op de markt die elke handmatige smering van industriële productiefaciliteiten monitort en optimaliseert om (onverwachte) downtime te verminderen.
 • HyLyght stelt zich als ambitie om een digitaal platform te ontwikkelen voor het ontdekken van toptalenten in de sportwereld en voor hun baseline screening.
 • IP Metro bedient toonaangevende klanten met slimme monitoring-oplossingen om online inbreuken op intellectuele eigendomsrechten op te sporen en tegen te gaan.
 • LifeLine bouwt aan de kleinste wearable die een satellietzender bevat en dus kan werken buiten het bereik van antennes voor mobiele telefonie.
 • moonbird ontwikkelt het eerste handzame biofeedback apparaat voor gepersonaliseerde ademhalingsoefeningen.
 • OTIV gebruikt artificiële intelligentie om de veiligheid van trams en spoorwegverkeer te verhogen.
 • Tractonomy Robotics bouwt autonome mobiele robot (AMR) oplossingen voor het transport van industriële karren en paletten in productieomgevingen en magazijnen.
 • WHIZZGOLF brengt de realtime positie van golfers op een golfbaan in kaart en gebruikt deze data om het spel voor iedereen efficiënter en beter te maken.
 • Lopos, een incubatieproject van imec en de Universiteit Gent, wil met software en sensoren de positie en het gedrag van dieren monitoren.
 • SHAVATAR, een incubatieproject van imec samen met de Universiteit Antwerpen, wil een unieke oplossing ontwikkelen voor het inschatten van maten en pasvormen via 3D visualisatie.