5G-ready netwerk voor Wilrijkse productiesite Atlas Copco

Na een proefperiode in 2019 rolt Atlas Copco Airpower nu samen met Ericsson en Orange Belgium een 5G-ready netwerk uit op zijn Wilrijkse productiesite.

Trefwoorden: #5G, #AGV, #Atlas Copco, #netwerk, #perslucht

Lees verder

Techniek

( Foto: Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE - Het 5G-ready netwerk stelt Atlas Copco in staat om onder meer bewegende machines zoals AGV's met elkaar te verbinden en de productieprocessen te versnellen.

Wouter Ceulemans, President Atlas Copco Airtec: “Met 4G is de latency 30 tot 50 milliseconden voordat informatie van punt A naar punt B gestuurd wordt. Met de upgrade naar 5G hebben we een latency van 5 tot 6 milliseconden.”

Door de machines met elkaar kunnen laten communiceren zonder vertraging, kunnen deze zo optimaal mogelijk ingezet worden, wat dan ook weer dde algemene productie ten goede zal komen.

Het private mobiele netwerk dat Orange heeft uitgerold, garandeert een veilige mobiele connectiviteit met volledige beschikbaarheid van het systeem, 24/7, inclusief bescherming van de gegevens. Deze technologie geeft Atlas Copco de mogelijkheid om machines draadloos te verbinden, in plaats van op de traditionele manier met kabels.


(Guy Leysen