DEME zet hotelschip in voor ploegenwissel van bagger- en offshoreschepen

Omdat de COVID-19 pandemie blijft duren, gaat DEME in Oostende een hotelschip inzetten voor pre-quarantaine om een veilige wissel van de bemanning aan boord van hun schepen te waarborgen.

Trefwoorden: #baggerschip, #DEME, #hotelschip, #offshoreschip, #quarantaine

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Eerder nam DEME de maatregel om geen bemanning aan boord meer af te lossen tot 17 april, onder meer om de gezondheid en veiligheid van zijn medewerkers te waarborgen en het risico op besmetting te vermijden.

Gezien het einde van de coronacrisis nog niet meteen in zicht is, zal het bedrijf vanaf 18 april opnieuw overgaan tot het wisselen van bemanningen op bagger- en offshoreschepen. Bemanningen die weer aan de slag gaan zullen gedurende twee weken in pre-quarantaine gaan aan boord van onder meer dit hotelschip.

Dit gebeurt in kleine groepen en met een strikt draaiboek, dat het mogelijk maakt de bemanningen van verschillende schepen gescheiden te houden tot ze weer aan boord gaan van hun bagger- of offshoreschip. Zo wordt het sociaal contact en de activiteiten aan boord van het hotelschip strikt gereguleerd.

Dankzij deze pre-quarantaine wordt het risico vermeden dat het coronavirus aan boord raakt en kan de gezondheid van de medewerkers gewaarborgd worden.