Beademingsapparaten VUB FabLab op de testbank

De beademingsapparaten van het VUB FabLab, die geproduceerd werden door Audi Brussels en deel uitmaken van een Flanders Make project, zijn klaar om getest te worden.

Trefwoorden: #Audi Brussels, #beademingstoestel, #corona, #COVID-19, #Flanders Make, #VUB FabLab

Lees verder

research

( Foto: VUB FabLab )

ENGINEERINGNET.BE - Als het aantal COVID19 patiënten in België en elders blijft stijgen, dreigt een mogelijk tekort aan beademingstoestellen.

Een team ingenieurs aan het FabLab Brussels van de Vrije Universiteit Brussel heeft daarom in de voorbije weken in een recordtijd een eenvoudig beademingstoestel ontwikkeld en getest, onder andere in het UZ Brussel.

Het FabLab kreeg ook onmisbare steun van Flanders Make. Afgelopen vrijdag begon Audi Brussels met het bouwen van de eerste voorseriestukken. Momenteel wordt daar de laatste hand aan gelegd in het FabLab en worden ze getest.

Er was ook veel steun vanuit het bedrijfsleven, zo leverden Volvo Trucks en DAF Trucks bijvoorbeeld ruitenwissenmotoren.


ACHTERGROND
Het hele initiatief past in de open-source filosofie die VUB FabLabs kenmerkt: de plannen voor het ontwerp zijn nu ook publiek beschikbaar, zodat andere labs over de hele wereld het ontwerp kunnen verbeteren en ook produceren.

Klik hier voor meer info over het beademingstoestel


VUB Foundation heeft een fondsenwerfactie gestart om de ontwikkeling van de beademingsapparatuur te bekostigen. Klik hier voor meer informatie en steun