ResilientSociety platform bundelt krachten in strijd tegen COVID-19

Bedrijven kunnen op het platform hun expertise aanbieden voor mogelijke oplossingen, zoals op vlak van medische apparatuur, mobiliteit & logistiek, voedselvoorziening en digitale veiligheid.

Trefwoorden: #business case, #co-creatie, #COVID-19, #digitale veiligheid, #logistiek, #medische apparatuur, #mobiliteit, #open-source, #platform, #productiefaciliteiten, #ResilientSociety, #voedselvoorziening

Lees verder

nieuws

( Foto: TU Eindhoven )

ENGINEERINGNET.BE - De Nederlandse universiteiten lanceren samen met nationale en regionale overheden, bedrijven en tal van publieke en private partners het COVID-19 ResilientSociety platform. Het platform richt zich tevens op internationale samenwerking.

In de huidige COVID-19-crisis neemt de snelheid waarmee (eco)systemen moeten reageren enorm toe. Samen zoeken zij manieren om urgente knelpunten en toekomstige vraagstukken op te lossen.

Onderzoekers, zorgprofessionals, de maakindustrie en overheden zoeken elkaar actief op. Zoals zij dit altijd al deden, maar nu ook online in de nieuwe anderhalve-meter samenleving.

Binnen het COVID-19 ResilientSociety platform streven alle partners ernaar om met hun gezamenlijke inspanningen zo effectief mogelijk en zonder duplicatie een zo groot mogelijke impact te creëren. Via het platform hebben zij samenwerkingssoftware en ervaren moderators tot hun beschikking.

Deelnemers aan de COVID-19 crisisrespons kunnen via het platform hun expertise aanbieden of een uitdaging aandragen voor mogelijke oplossingen.

Voorbeelden van aandachtsgebieden zijn medische apparatuur, mobiliteit & logistiek, voedselvoorziening en digitale veiligheid. Een team van experts beoordeelt elke inzending en geeft feedback over de volgende stappen.

Het is ook mogelijk om aan te sluiten bij de Resilient Society als partner om kennis en productiefaciliteiten aan te bieden en deel te nemen aan co-creatie sessies.

Nieuwe, relevante en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten worden via het platform gepresenteerd voor Nederlands en internationale partners, open-source of als business case.