Oproep aan Europese Deep Tech scaleups voor EIT Digital Challenge 2020

EIT Digital, de Europese digitale innovatie organisatie, heeft onlangs de wedstrijd van 2020 voor de Europese Challenge voor digitale deep tech scaleups opengesteld voor inschrijvingen.

Trefwoorden: #accelerator, #Deep Tech scaleups, #EIT Digital Challenge, #scale-up, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: © EIT Digital - winnaars van 2019 )

ENGINEERINGNET.BE - De EIT Digital Challenge richt zich op ‘deep tech’ scaleups uit heel Europa. Dit zijn technologiebedrijven met een onderscheidend productaanbod gebruikmakend van beschermde of moeilijk te reproduceren geavanceerde technologie.

Sinds de eerste editie van deze competitie in 2014, heeft de wedstrijd al meer dan 2.000 aanmeldingen vanuit heel Europa opgeleverd. De meeste winnaars hebben daarna een succesvolle internationale expansie doorgemaakt.

Snelgroeiende startups kunnen meedoen in een van de vijf categorieën: Digital Tech, Digital Cities, Digital Industry, Digital Wellbeing en Digital Finance. Voor winnaars is er een prijspakket met een totaalwaarde van 350.000 euro beschikbaar. Aanmelden kan tot 7 juni 2020.

Uit alle aanmeldingen worden twintig bedrijven geselecteerd die in de finale in november mogen pitchen voor een jury van investeerders en mensen uit het bedrijfsleven. Tijdens die finale worden er vijf winnaars aangewezen, een Challenge winner en vier runner-ups.

Deze vijf ontvangen een jaar lang op maat gemaakte ondersteuning van de EIT Digital Accelerator ter waarde van 50.000 euro. De Challenge winnaar krijgt daarbovenop op een geldprijs van 100.000 euro.


ACHTERGROND
Om mee te doen aan de EIT Digital Challenge moeten bedrijven in een van de lidstaten van de Europese Unie, in de UK of in een van de Horizon 2020 landen zijn gevestigd. Ze moeten daarbij in een groeifase verkeren, dat wil zeggen een jaarlijkse omzet van minimaal 300.000 euro of minstens twee miljoen euro aan funding hebben; en niet ouder zijn dan tien jaar.

De EIT Digital Accelerator bestaat uit een pan-Europees team van business developers en financieel experts die vanuit zeventien Europese steden en een hub in Silicon Valley opereren.