Extra inspanningen voor relance van de bouw- en infrastructuurprojecten

De sector van advies- en ingenieursbureaus bedankt de overheden en toont bereidwilligheid om extra inspanningen te leveren voor de herlancering van de bouw- en infrastructuur­projecten.

Trefwoorden: #adviesbureau, #ingenieursbureau, #ORI, #relance

Lees verder

ORI

( Foto: kwangmoo - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens een recente rondvraag bij de leden van ORI, de organisatie van advies- en ingenieursbureaus in België, is gebleken dat de maatregelen die de overheid genomen heeft naar aanleiding van de Coronavirus-crisis nauwgezet en blijvend gevolgd worden.

Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van tijdelijke werkloosheid en teleworking wordt volop succesvol toegepast. Onze leden zijn dan ook door hun flexibele aanpak tijdens deze crisissituatie klaar om volop mee te werken aan de herlancering van de bouw- en infrastructuurprojecten, waaronder de grote publieke werven.

Uiteraard zal deze herlancering van onze leden de nodige extra inspanningen vergen, maar het is van belang dat de kennis en kunde van onze advies- en ingenieursbureaus ten volle ingezet worden om de huidige problematiek op te vangen en de projecten zo optimaal mogelijk (her) op te starten én op te volgen.

Wij bewijzen hiermee onze belangrijke maatschappelijke rol als sector, en onze extra inspanningen sluiten aan bij de huidige oproep van de bouwsector en de publieke opdrachtgevers: “samen blijven doorgaan!”

Naast onze bereidwilligheid om mee te werken aan de herlancering, willen we hierbij ook expliciet de verschillende overheden bedanken voor de recent genomen acties en inspanningen om de bouwsector in het algemeen, en onze branche in het bijzonder de nodige ondersteuning te geven.

Dankzij een goede aanpak houden de overheden de motor volop draaiende, zelfs in tijden van crisis.


Lees hier het Corona-dossier op de website van ORI