Jérôme Van Biervliet wordt nieuwe algemeen directeur VIB

Na een intensieve selectieprocedure werd Jérôme Van Biervliet geselecteerd als nieuwe algemeen directeur van VIB, naast Jo Bury die tot voor kort samen met Johan Cardoen de leiding had.

Trefwoorden: #algemeen directeur, #Jo Bury, #Johan Cardoen, #Jérôme Van Biervliet, #VIB

Lees verder

HR

( Foto: VIB - © Ine Dehandschutter )

ENGINEERINGNET.BE - VIB stond de afgelopen jaren onder leiding van een duo van algemeen directeuren Jo Bury en Johan Cardoen, die ook het Innovation & Business-team leidde. Hij besloot omwille van gezondheidsredenen besloten om zijn functie neer te leggen.

Om de zoektocht naar een nieuwe co-managing director te beginnen, startte een selectiecomité, inclusief leden van de raad van bestuur van VIB en externe experts, de selectieprocedure in het najaar van 2019. Op basis van een wereldwijde executive search stelde het comité een longlist samen van 63 kandidaten, waarvan 30 kandidaten verder werden beoordeeld.

Dit resulteerde in een shortlist van 4 kandidaten die door het selectiecomité werden geïnterviewd. Het comité identificeerde unaniem Jérôme Van Biervliet als de beste kandidaat. Hij werd in de vergadering van donderdag 26 maart 2020 door de raad van bestuur van VIB benoemd.

Voordien was Van Biervliet hoofd Business Development bij VIB's Innovation & Business-team en hoofd van VIB Discovery Sciences. Hij heeft 20 jaar multidisciplinaire ervaring in de medische, zakelijke en biotech-omgeving.

Voordat hij bij Business Development ging werken, volgde hij een opleiding tot specialist in inwendige diergeneeskunde aan Cornell University (VS) en werd hij geaccrediteerd door het American College of Veterinary Internal Medicine. Vervolgens behaalt hij zijn doctoraat bij VIB, gevolgd door een carrière als consultant bij Bain & Company, een toonaangevend adviesbureau, waar hij vooral adviseerde bij private equity-transacties.

Als hoofd Business Development was hij verantwoordelijk voor alle industriële samenwerkingen, licenties voor VIB-activa en strategische partnerschappen. Hij was ook de oprichter en hoofd van VIB Discovery Sciences, het team bij VIB dat focust op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Johan Cardoen blijft nog aan boord tot eind juni 2020 als senior strategisch adviseur om een soepele overgangsperiode te garanderen en zijn taken over te dragen aan de nieuwe directeur.