Coronacrisis zorgt tijdelijk voor minder faillissementsuitspraken

2020 kent na vier maanden 3.296 vonnissen. Deze afname wordt veroorzaakt door de beperkte dienstverlening van de rechtbanken vanwege de coronacrisis. In april gingen 338 bedrijven failliet.

Trefwoorden: #coronacrisis, #faillissementen, #Graydon, #lockdown, #rechtbanken

Lees verder

HR

( Foto: jozefmicic - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - In het Vlaamse Gewest zijn in de eerste vier maanden van 2020 in totaal 1.701 bedrijven failliet gegaan. In april telde Vlaanderen 191 faillissementsuitspraken.

In het Waalse Gewest zijn in de eerste vier maanden van 2020 in totaal 867 bedrijven failliet gegaan. In april telde Wallonië 90 faillissementsuitspraken. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn in de eerste vier maanden van 2020 in totaal 715 bedrijven failliet gegaan. In april telde Brussel 56 faillissementsuitspraken.

Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon:
"Uit de cijfers van onze laatste Barometer Faillissementen zien we dat de impact van de huidige coronacrisis op het Belgische bedrijfsleven groot is, maar ook dat de genomen steunmaatregelen hun effect niet missen. De problemen waar sommige bedrijven nu voor staan, zien we nog niet terug in de faillissementscijfers, omdat de rechtbanken sinds de lockdown in maart hun dienstverlening hebben aangepast."

Deze rem op de rechtbanken, in combinatie met de huidige economische situatie, zal ervoor zorgen dat deze cijfers slechts een voorbode zijn voor wat zich de komende tijd gaat afspelen.