Imec/UGent spin-off start productie social distancing wearable

Lopos start, na een reeks succesvolle proefprojecten bij enkele bedrijven in de chemie, metaal- en bouwsector, de grootschalige productie van draagbare wearables voor social distancing.

Trefwoorden: #draagbaar, #imec, #Lopos, #social distancing, #Universiteit Gent, #wearable

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERNGNET.BE - Deze SafeDistance wearable is een licht, draagbaar apparaat dat continu en in real-time de afstand tot andere wearables meet.

Op basis van een perimeter die je vooraf kan instellen, zoals 1,50 meter of 1,65 meter, geeft de wearable een geluidsalarm, een trilalarm en knippert er een optioneel LED-licht zodra deze afstand niet wordt gerespecteerd.

Dit apparaat werkt perfect zonder de opslag van gegevens, waardoor het, in tegenstelling tot andere oplossingen, absolute privacy van gebruikers kan garanderen.

Gebaseerd op accurate ultrabreedbandtechnologie (UWB) uit R&D van imec en UGent, zorgt deze wearable ook voor een zeer nauwkeurige, snelle en dus veilige afstandsmeting met een foutmarge van maximaal 15 centimeter.

Na de succesvolle pilots van de voorbije weken, is Lopos, spin-off van imec en de Universiteit Gent, nu overgeschakeld naar massaproductie.