500.000 euro voor internationale expansie van scale-up BioRICS

BioRICS, een spin-off van de KU Leuven, is er in deze coronacrisis toch in geslaagd om 500.000 euro op te halen en benoemde tegelijkertijd ook Hans Wilmots tot CEO.

Trefwoorden: #BioRICS, #detectiesoftware, #Edward de Boer, #Hans Wilmots, #infectie, #stress

Lees verder

Techniek

( Foto: BioRICS )

ENGINEERINGNET.BE - Het Leuvense spin-offbedrijf BioRICS werd opgericht in 2006 en sleepte de voorbije jaren al mooie contracten binnen.

Het bedrijf van oprichter en professor aan de KU Leuven Daniel Berckmans overtuigde met zijn gepatenteerde algoritmes onder andere het vermaarde Milan Lab van de gelijknamige voetbalploeg AC Milan (Italië), maar ook Adidas (V.S.) en Getspeed (Duitsland).

Vandaag is BioRICS klaar voor de internationale doorbraak, niet alleen met de bestaande monitor voor chronische stress- en energiemanagement, maar ook met de nieuwste technologie voor infectiemonitoring. Die technologie wordt momenteel gevalideerd in een groter medisch onderzoeksproject.

Om deze ambitie waar te kunnen maken haalde de scale-up onlangs al 500.000 euro op bij zijn eigen aandeelhouders en trok het met Hans Wilmots, tot voor kort CEO van het advieskantoor BDO België, een sterke externe CEO aan.

Edward de Boer, voormalig CEO van het sporttechnologiebedrijf Inmotio Nederland, komt de ploeg versterken als Sales & Business Development. Het bedrijf gaat nu voor het eerst op zoek naar externe investeerders om de internationale groei te financieren.