Wereldprimeur: IO-Link master met PROFINET S2 systeemredundantie

Met de lancering van de eerste multiprotocol I/O-module met PROFINET S2-systeemredundantie en IO-Link maakt Turck het mogelijk om slimme veldapparatuur digitaal te verbinden.

Trefwoorden: #IO-Link master, #Multiprox, #PROFINET S2 systeemredundantie, #Turck

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Turck neemt de hoge beschikbaarheid naar het veld door de functionaliteit van zijn robuuste TBEN-L5-8IOL IO-Link master uit te breiden. Deze veldbusmodule in IP67/IP69K is momenteel het enige apparaat in zijn soort dat PROFINET S2 systeemredundantie ondersteunt. Voor het eerst kan de IO-Link master nu signalen van het veld verzenden naar twee redundante PROFINET-controllers. Hieronder schetsen we een tweetal voordelen hiervan.

Verhoogde betrouwbaarheid
De productie van gespecialiseerde biofarmaceutische producten is een zeer delicaat proces. De noodzaak om over een back-up oplossing te beschikken wordt zeer duidelijk in het geval van een defecte controller. Klik hier door naar een toepassing waarbij Turck's blok-I/O-module met PROFINET S2 systeemredundantie de klepaansluitingen naar een fermentor decentraal stuurt en zo een verbinding met twee controllers ondersteunt.

Kortere Time-to-Market van procesautomatiseringssystemen
De gedecentraliseerde I/O-oplossing en de Turck IO-Link integratiefunctie (gekend als SIDI) zorgen voor een snellere bedrading en engineering van uw systemen. Met SIDI (Simple IO-Link Device Integration) integreert u IO-Link apparaten direct vanuit het TIA-portaal van de PROFINET engineering zonder extra software of programmering.


Meer informatie:
Turck Multiprox nv
Lion d'Orweg 12 - 9300 Aalst
Tel. +32 (0)53 766 566 - Fax +32 (0)53 78 39 77
multiprox.be - www.multiprox.be

 Lees méér over: MultiproxBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.