Lantis gunt realisatie Scheldetunnel aan consortium THV COTU

De Scheldetunnel vormt de belangrijkste schakel in de Oosterweelverbinding en sluit de Antwerpse Ring aan de noordkant. Hij wordt gebouwd volgens de “afgezonken tunnel”-methode.

Trefwoorden: #Antwerpse ring, #Lantis, #Oosterweel, #Oosterweelverbinding, #Schelde, #Scheldetunnel

Lees verder

nieuws

( Foto: Lantis )

ENGINEERINGNET.BE - Bij deze methode worden acht tunnelelementen van elk ongeveer 60.000 ton gebouwd in de achterhaven van Zeebrugge.

Vervolgens via de Noordzee en de Westerschelde drijvend naar Antwerpen gesleept. Daar worden ze na elkaar in een vooraf gebaggerde zinksleuf in de Schelde afgezonken.

Deze techniek, waarbij de zwaartekracht en de opdrijvende kracht van water voortdurend met elkaar wedijveren, is één van de meest ingenieuze bouwmethodes uit de beton- en waterbouw.

De eerste voorbereidende werken starten in het najaar van 2020. De bouwwerken voor de tunnel (totale lengte 1.800 m) zelf vatten aan na de zomer van 2021.


ACHTERGROND
THV COTU (Tijdelijke Handelsvennootschap Combinatie Oosterweeltunnel) is samengesteld uit de Belgische bouwgroepen DEME, BESIX, BAM Contractors en Jan De Nul. De contractwaarde bedraagt 570 miljoen euro.