Start Belgische productie FFP2 en FFP3 ademhalingsmaskers

Medimundi, een spin-off van Cartamundi en UAntwerpen, gaat met machinebouwer Cloostermans en een privé-investeerder hoogwaardige ademhalingsmaskers op de markt brengen.

Trefwoorden: #ademhalingsmaskers, #België, #beschermingsniveau, #Cartamundi, #Cloostermans, #FFP2, #FFP3, #filter, #Hamme, #innovatie, #machine, #machinebouwer, #Medimundi, #mondmasker, #technologie, #UAntwerpen, #ventiel

Lees verder

Techniek

( Foto: ginger28 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De maskers bieden de hoogste beschermingsniveaus voor de drager en zijn voornamelijk bestemd voor de zorgsector. Op die manier brengt Medimundi een 100% Made in Belgium oplossing voor het grote tekort aan hoogwaardige mondmaskers.

Het consortium start met een basisinvestering van zo’n 3,5 miljoen euro en is van plan om te blijven investeren in internationale expansie en andere, soortgelijke producten.

De maskers die door Medimundi geproduceerd worden, zijn hoogwaardige FFP2 en FFP3 maskers. David Germis, CEO van Medimundi: “De nieuw geproduceerde ademhalingsmaskers zullen gecertificeerde Europese kwaliteitslabels dragen. Een norm waaraan momenteel minder dan 20% van de geïmporteerde mondmaskers voldoet.”

Het nieuwe Medimundi kan rekenen op de uitgebreide ervaring en de supply chain van Cartamundi. Zo levert de Turnhoutse fabrikant van kaart- en bordspellen zijn knowhow voor de aankoop en het transport van de grondstoffen, de productie en verpakking van de maskers en de levering ervan bij de klanten.

Vanaf augustus rollen in Turnhout FFP2 en FFP3 ademhalingsmaskers van de band die bestemd zijn voor binnen- en buitenland. Het netwerk van Cartamundi-fabrieken over de hele wereld vormt daarbij een ideale springplank.

Onderzoekers van het Departement Productontwikkeling van UAntwerpen hebben de maskers voor Medimundi ontworpen volgens een innovatieve en gepatenteerde technologie. De maskers onderscheiden zich door hun draagcomfort. In het bijzonder vergemakkelijkt een innovatieve filter- en ventieltechnologie het ademen voor de drager.

De firma Cloostermans uit Hamme levert de exclusieve machine die de maskers produceert, en is ook medeaandeelhouder van Medimundi. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in de productie van industriële machines op maat.