Atlas Copco verankert zich in Wilrijk met nieuwe investeringen

Dit doet het door investeringen in o.m. een slimme fabriek,AI en het up- en reskillen van haar mensen. Voor dat laatste ontvangt Atlas Copco 2.000.000 euro van de Vlaamse overheid.

Trefwoorden: #Artificiële Intelligentie, #Atlas Copco, #compressoren, #investeringen, #Wilrijk

Lees verder

Techniek

( Foto: Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE - Omdat innovatie cruciaal voor Atlas Copco, startte het in 2018 met een investeringsprogramma voor de site in Wilrijk, waar de wereldwijde hoofdzetel van de compressorenafdeling gevestigd is.

Sindsdien werd in Wilrijk (bovenop het jaarlijkse (Research & Development & Innovation-budget - 95 miljoen euro in 2019) in totaal 35 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe productietechnologie. In dezelfde periode groeide het aantal medewerkers gemiddeld met zo’n 150 per jaar.

Ondanks de huidige economische context en de hoge loonkosten, zal het bedrijf zijn investeringsprogramma in Wilrijk voortzetten. Het zal elk jaar meer dan 15 miljoen euro extra investeren in de infrastructuur en het machinepark.

Ook wordt er 10 miljoen euro vrijgemaakt voor het aanleren van nieuwe vaardigheden en competenties aan het personeel. Om dit upskilling- en reskilling-programma te realiseren, steunt de Vlaamse overheid Atlas Copco Airpower met 2 miljoen euro.