AX en KX behuizingen klaar voor Industrie 4.0

Rittal herontwikkelde haar gekende AE behuizingen in lijn met de vereisten van Industrie 4.0. Het resultaat van deze digitale transformatie? De nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX

Trefwoorden: #Industrie 4.0, #kastenbouw, #QR-code, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De digitalisering en automatisering van het Industrie 4.0 tijdperk zorgen voor nieuwe uitdagingen op het vlak van kastsystemen. Door het toenemende aantal sensoren en actuatoren in machines stijgt ook de hoeveelheid componenten en kabels die in de schakelkasten geïmplementeerd worden.

Bovendien is het digitale tijdperk steeds meer voelbaar in de ateliers en werkplaatsen, wat zorgt voor een stijgende behoefte aan automatisering, flexibiliteit en productbeschikbaarheid.

Digitale keten
Van engineering over bestelling tot automatisering, Rittal biedt continue ondersteuning in de volledige waardeketen van de besturings- en schakeltechniek. Hun ‘digital twin’ levert hoogkwalitatieve data af voor het volledige ontwerp- en productieproces.

QR-codes laten toe alle onderdelen zeer precies te identificeren en toe te wijzen. Met de lancering van AX en KX maken de nieuwe compacte en kleine behuizingen nu integraal deel uit van deze aanpak.

Het Rittal Configuration System (RiCS) laat een snelle en eenvoudige configuratie van behuizingen, accessoires en modificaties toe.

Geautomatiseerde productie
De nieuwkomers worden gemaakt in ’s werelds meest geavanceerde fabriek voor compacte en kleine behuizingen in Haiger, die nu ook werkt volgens de Industrie 4.0 principes.

Dankzij het sterk geautomatiseerde productieproces, dat in verbinding staat met het naburige Rittal Global Distribution Center (GDC), is er een naadloze orderverwerking. En dat resulteert in een permanente beschikbaarheid van standaard producten en accessoires.

Concrete voordelen
De twee noviteiten van Rittal bieden een aantal verbeterde functies met concrete meerwaarde. Zo is er een duidelijke tijdbesparing, van bij het leveren tot aan de installatie zelf. Ander voordeel van AX en KX is dat er (in vergelijking met hun voorgangers) meer ruimte beschikbaar is.

Dankzij het nieuwe modulaire design van de kasten, de geoptimaliseerde uitsnijdingen en de grotere wartelplaten is er gemiddeld een derde meer ruimte vrij voor kabels. Tot slot krijgt veiligheid de hoogste prioriteit. Wanneer componenten geïnstalleerd worden in de AX en KX blijft hun beschermklasse steeds behouden.

Kortom, de nieuwe functies maken de compacte behuizingen robuuster en verzekeren een hogere stabiliteit en grotere zekerheid, zelfs bij dynamische belasting.


AX en KX zijn nu verkrijgbaar: de plaatstalen versies tot een diepte van 350 mm zijn eenvoudig te bestellen. De roestvaststalen uitvoeringen en varianten in 400 mm diep (opvolgers van de CM behuizingen) zullen later beschikbaar worden.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.