• 16/03/2012

Volgens IDC creëert Cloud 14 miljoen nieuwe banen tegen 2015

IDC: vernieuwing die cloud brengt meer dan 1,1 triljoen dollar op tegen 2015, en investering in private cloud zorgt voor meer banengroei dan in public cloud.

Trefwoorden: #cloud, #cloud computing, #IDC, #jobs, #Microsoft

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Volgens een studie door analistenfirma IDC in opdracht van Microsoft, zal cloud computing 14 miljoen nieuwe banen creëren tegen 2015.

Het onderzoek voorspelt dat de vernieuwing die cloud brengt meer dan 1,1 triljoen dollar kan opbrengen tegen 2015. Samen met de besparingen die de cloud genereert, zal het ook leiden tot belangrijke herinvesteringen in organisaties en tot de creatie van nieuwe jobs.

Uit de studie blijkt voorts dat bepaalde sectoren een tewerkstellingsgroei zullen tonen tegen verschillende snelheden. Wie investeert in de private cloud, zou het aantal banen bovendien sneller zien stijgen dan wie investeert in de public cloud.

John Gantz, chief research officer en senior VP bij IDC: “Voor de meeste organisaties is cloud computing een evidente keuze, aangezien het innovatie en flexibiliteit brengt, een vermindering van de kapitaalskosten en bovendien een stijging van de inkomsten die de investeringen ruimschoots zullen overtreffen. Het is een misverstand dat de cloud banen zou doen verdwijnen. In werkelijkheid is het een krachtige motor voor de tewerkstelling: nieuwe markten, kleinere steden en ondernemingen krijgen nu dezelfde toegang tot dezelfde mogelijkheden als de grotere organisaties en traditionele markten.”

Het volledige IDC-rapport staat op
Cloud Computing Jobs


(KV) (foto IDC)