Quick Wins moeten innovatie stimuleren

Onder het motto ‘Collaborate & Innovate’ heeft POM West-Vlaanderen onlangs en voor de derde maal een oproep gelanceer voor Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst.

Trefwoorden: #Fabrieken van de toekomst, #innovatie, #POM West-Vlaanderen, #project, #Quick Wins

Lees verder

Nieuws

( Foto: campagnebeeld POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - De coronacrisis maakt dat de toekomstgerichte blik van ondernemers momenteel vaak plaats moet ruimen voor crisismanagement en worden samenwerkingsprojecten met andere bedrijven even op pauze gezet. Fabrieken voor de Toekomst wil daarom perspectief bieden en opportuniteiten zoeken in de crisis.

Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen: “Met het idee ‘never waste a good crisis’ in het achterhoofd willen we onze ondernemers aanmoedigen om deel te nemen aan onze Quick Wins. Bedoeling is dat bedrijven samen aan de slag gaan met innovatieve ideeën en deze binnen het jaar ook in de praktijk kunnen brengen. Voor deze oproep mobiliseren we 500.000 euro waarmee we 20 innovatieprojecten hopen te ondersteunen.”

De voorbije jaren zorgden de Quick Wins al voor heel wat realisaties. Bedrijven die vorig jaar intekenden zijn nu volop bezig met de concrete uitwerking van hun project. Zo werken Derotex en Gramitherm Europe momenteel samen aan een machine om cacaoschilfers uit jutevezels te halen en ontwikkelen Hydraulics en Van Hoecke Automation samen een efficiënte shocktester om samen nieuwe markten aan te boren.

Om aanspraak te maken op projectsteun zijn er een aantal voorwaarden. De focus van de projecten moet liggen op de sectoren nieuwe materialen, voeding, blue energy, machinebouw & mechatronica en sinds dit jaar ook drones. Het innovatieproject moet uitgevoerd worden in nauwe samenwerking tussen minimum twee onderling onafhankelijke bedrijven waarvan minstens één West-Vlaamse onderneming en één kmo.

Deze oproep is een actie uit het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen. Dit plan bestaat uit tal van initiatieven en steunmaatregelen om de West-Vlaamse ondernemers te helpen.


Klik hier voor meer informatie over deze oproep