Uniflex HM 220 / HM 225 staan synoniem voor kwaliteit en rentabiliteit

Deze pakkinggeleiders voor flexibele leidingen zijn maatstaven op het vlak van kwaliteit, rendement, bedieningsvriendelijkheid en lange levensduur door hun vernieuwende structuur.

Trefwoorden: #pakkinggeleiders, #Uniflex

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Uniflex )

ENGINEERINGNET.BE - Met hun hoge pakkingskracht (respectievelijk 1.350 en 1.600 kN) en toegankelijkheid langs alle zijden, zijn zij perfect geschikt voor de geleiding van veel hydraulische koppelingen met een nominale diameter tot 1" of 1 ¼" SH en ook voor industriële leidingen tot 2".

De Control C.2 besturing (klaar voor industrie 4.0) zorgt voor een twee maal snellere geleiding met slechts de helft energieverbruik. Daarenboven drukt het gebruik van glijplaten zonder smering, een techniek die zich al bewezen heeft, de onderhoudskosten, wat Uniflex toelaat een fabriekswaarborg van twee jaar te geven.

De grote openingen van 33 tot 105 mm of 110 mm (voor de HM 225), alleen met de klauwhouder, zorgen voor het grote gebruikscomfort en de veelzijdigheid van deze betrouwbare productiegeleiders van Uniflex. Het is ook mogelijk om probleemloos tot 90° gebogen koppelingen te geleiden.

Daar de geleiders bijzonder breed zijn ontworpen, kan bediening en aanvoer langs beide kanten gebeuren ; het onderhoud is ook simpeler en de materiaalwissel kan veel sneller. Bijvoorbeeld kunnen nieuwe klauwen gemonteerd worden in amper 13 seconden, dankzij het snelle wisselsysteem en de twee posities van de fixeerkoppen (alleen op de HM 225).

Het klaarzetten duurt zelfs minder dan 1 minuut, hetzij een minimum aan tijd : als het te geleiden voorwerp op de klauwen is vastgezet in positie 6 h, duurt het openen en sluiten van de klauwen (10,5 mm elk) slechts 18,5 seconden; het klaarzetten zelf (5 mm) slechts 1,5 seconden. De geleiders worden bediend via het bekende sturingssysteem Control C.2 van Uniflex voorzien van een tastscherm in kleur van 7".

Het PTS systeem is in optie beschikbaar. Met dit accessoire kunt u direct met behulp van een speciale klauw, tijdens het geleiden elk stuk voorzien van een artikel- of reeksnummer.

Daarenboven, beschikken de geleiders voor flexibele leidingen HM 200 en HM 225 van Uniflex over de gebrevetteerde techniek van de glijplaten voor een geleiding zonder smering, die al sinds jaen zijn degelijkheid bewijst.

Bijgevolg hebben deze geleiders weinig onderhoud nodig, blijven ze relatief proper. Ze leveren langdurig constante en betrouwbare resultaten en zorgen voor een verhoging van de productiviteit met ongeveer 20%.


Voor meer informatie:
Uniflex Hydraulik GmbH
Robert-Bosch-Straße 50-52 – D-61184 Karben / Frankfurt am Main
T. +49 (0) 6039/9171-270 - www.uniflex.deBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.