Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #corona, #machine learning, #ML6, #mondmasker

Lees verder

Nieuws

( Foto: ML6 )

ENGINEERINGNET.BE - Het ML6-team van machine learning experts ontwikkelde eerder al een meertalige zoekrobot, die vooral anderstaligen in België helpt om correcte informatie over COVID-19 online terug te vinden.

De Gentse scale-up gooit nu zijn expertise op vlak van machine learning en artificiële intelligentie in de schaal om bedrijven en organisaties te helpen om de controle op het dragen van een mondmasker te vergemakkelijken.

Een computer en een camera, meer is er niet nodig om gebruik te maken van de AI-applicatie. De app maakt meteen na het opstarten automatisch verbinding met de camera en streamt het beeld naar de computer.

Hier doet de AI-applicatie zijn werk door met behulp van een vooraf getraind gezichtsherkenningsmodel de gezichten op de camerabeelden te detecteren. Synchroon loopt een ander model dat nagaat of de mond van een persoon zichtbaar is en dus niet bedekt wordt door een masker.

De technologie is een ideale oplossing voor openbare vervoersmaatschappijen en bedrijven met grote kantoorruimtes. Maar ze komt nu ook op het perfecte moment nu de regels rond het dragen van een mondmasker verstrengd zijn.


Klik hier voor de code en bijhorende instructies