De Blauwe Cluster stelt Marc Nuytemans aan als nieuwe CEO

Marc Nuytemans (59) zal op 1 oktober 2020 Caroline Ven opvolgen als CEO van De Blauwe Cluster. Hij werd door de Raad van Bestuur geselecteerd naar een grondige selectie­procedure.

Trefwoorden: #blauwe economie, #De Blauwe Cluster, #groene stroom, #marc nuytemans

Lees verder

HR

( Foto: De Blauwe Cluster )

ENGINEERINGNET.BE - Nuytemans, kapitein ter lange omvaart, keert hiermee terug naar vertrouwd terrein. Hij leidde immers van 2000 tot 2009 de Belgische Redersvereniging waar hij de architect was van de heropleving van de Belgische vloot.

Daarna was hij CEO van Exmar Shipmanagement en lid van het directiecomité van Exmar waar hij een ruime internationale ervaring opdeed en de activiteiten van Exmar Shipmanagement gevoelig uitbreidde over verschillende marktsegmenten.

In Juli 2019 verliet hij Exmar om zijn loopbaan een andere wending te geven. Het afgelopen jaar verleende hij strategisch advies aan een Amerikaans bedrijf dat marktleider is in innovatieve energieoplossingen (LNG).

Nuytemans: “De blauwe economie heeft een enorm potentieel om duurzame oplossingen te creëren voor uitdagingen zoals klimaatverandering en voedselvoorziening vooral als we stakeholders uit verschillende disciplines samenbrengen. De Blauwe Cluster speelt hierin als innovatienetwerk een cruciale rol.”


ACHTERGROND
De Blauwe Cluster is een samenwerkingsverband van meer dan 180 bedrijven, wetenschappelijke centra en overheden dat zich toelegt op de ontwikkeling en bevordering van nieuwe, vernieuwende economische activiteiten op zee. Het werd in maart 2018 door de Vlaamse overheid erkend als speerpuntcluster.