DEME sleept EPCI-contract Engelse windmolenparken in de wacht

Het zijn de eerste twee fasen van het Dogger Bank windmolenpark van 3,6 GW, het grootste offshore windmolenpark in ontwikkeling. DEME Offshore zal de interarray-kabels installeren.

Trefwoorden: #DEME, #DEME Offshore, #Dogger Bank, #EPCI-contract, #windmolenpark

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Het contract omvat de engineering, aankoop, bouw en installatie van de onderzeese kabels voor de twee windmolenparken, samen goed voor 2,4 GW. DEME Offshore zal 650 km aan 66 kV-kabels en alle toebehoren leveren, installeren en beschermen.

Het Dogger Bank-windmolenpark ligt meer dan 130 km voor de noordoostelijke kust van Engeland en wordt momenteel in drie fasen van 1,2 GW ontwikkeld door joint venture-partners SSE Renewables en Equinor. Dogger Bank zal het grootste offshore windmolenpark ter wereld zijn wanneer het voltooid is.

De productie van de kabel voor Dogger Bank A en Dogger Bank B zal in 2021 van start gaan en zal worden gelegd met een geavanceerd kabelinstallatieschip. Dit schip is uitgerust met een systeem met twee kabelbanen: één om de kabel te leggen en één waarop de volgende kabel tegelijk kan worden voorbereid en waarop het kabelbeschermingssysteem (CPS) wordt geïnstalleerd.

Daardoor kunnen de kabels veel sneller worden voorbereid en is de handmatige behandeling beperkt.