Vintecc: Digital Twin As a Service

Vintecc staat voor ‘smart & connected machines’, mobiele en industriële machines die, dankzij doorgedreven intelligentie, autonomer en/of efficiënter kunnen werken. Industrie 4.0 dus.

Trefwoorden: #connected machines, #digital twin, #smart machines, #Vintecc

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - “In het ontwikkelingstraject buigen wij ons niet over het mechanische gebeuren maar wel over de software, de sensoren en alles wat daarbij hoort”, aldus Vincent Theunynck, bij het Roeselaarse bedrijf, dat opgericht werd in 2015 en vandaag 16 topmensen telt.

Klassieke technieken beginnen met een prototype dat uitgetest wordt. Die testdata sturen telkens nieuwe iteraties aan. “Dat is een tijdrovend proces en de kost van fouten neemt toe bij elke stap. Onze gevirtualiseerde benadering kent een kortere time-to-market. Finaal kunnen we een complexer product aan hogere kwaliteit afleveren.”

Vintecc ontwikkelt zijn software op basis van een ‘Digital Twin’ of digitale tweeling. “Daarbij ontwikkelen en testen we software tegen een simulatie van het fysische proces. Dit levert een gigantische tijdswinst op omdat we veel scenario’s veilig, herhaaldelijk en versneld kunnen testen.”

Voor digital twins ontwikkelde Vintecc een eigen platform dat zeer flexibel inzetbaar is. ”Dat deden we ook al voor data captatie en processing. Met ‘Capture’ bieden we een krachtig basisplatform aan dat voor elke machinebouwer op maat kan worden afgesteld.”

Als partner in de ontwikkeling van de software voor zijn pallet shuttles, zet Vintecc o.a. zijn digitale tweelingen in bij Stow Group. De machine, die o.a. in vriesmagazijnen zijn terug te vinden, gebruikt heel wat sensoren om de locatie, belading en toestand van een pallet te ‘begrijpen’.

“De software koppelen we aan de digitale tweeling om de machine in onze gecontroleerde omgeving virtueel uit te testen” vertelt Karel Viaene. “Met de resultaten wordt de software code dan automatisch gegenereerd.”

Een gelijkaardige opdracht verzorgt Vintecc bij ArcelorMittal Gent. Aan de hand van digital twins simuleerde het onder andere Lidar-sensordata voor de object- en obstakeldetectie van een ‘slab carrier’. Die 135 ton zware machine tilt stalen plakken op en transporteert ze van de buffer- naar de verwerkingszone.

“We simuleren het inscannen van stapels, het identificeren van de individuele slab in de stapel en het manipuleren ervan. De simulaties laten ons toe om deze functies ‘first time right’ te automatiseren zonder het productieproces te verstoren. “ aldus Viaene.

Voor een verpakkingslijn bij een voedingsbedrijf was de vraag welke aanpassing nodig was om de capaciteit op te drijven. Wat als? De digitale tweeling werd een objectieve testbank om optimaal verschillende scenario’s uit te testen en te vergelijken.” Maar evengoed simuleert men de werking van een camera op een oogstmachine die de vullingsgraad van een meerijdende kar controleert.

De toepassingen zijn talrijk. Met zijn technologie kan het bedrijf heel uiteenlopende vragen en projecten aan. “Op vandaag vermarkten we ons platform niet maar bouwen we wel standalone digital twins op basis van 3D CAD files”, zegt Simon Chuptys, trekker van de simulatie ontwikkelingen binnen Vintecc.

“Zo houden we de instapdrempel laag en kan iedere ontwikkelaar ermee aan de slag.” Trouw aan het DNA van ons bedrijf leveren we maatoplossingen en werken we snel en sámen met de klant om zijn machines en processen te verbeteren door te digitaliseren en virtualiseren”, concludeert Viaene. Vintecc opent dit jaar in september een tweede vestiging in Leuven.


www.vintecc.com