Vernieuwd Scaleup Vlaanderen schiet uit de startblokken met imec.istart

Agoria, Sirris en accelerator imec.istart richten zich met Scaleup Vlaanderen op de voornaamste pijnpunten waar digitale productbedrijven mee te maken krijgen in hun groeiproces.

Trefwoorden: #Agoria, #digitaal, #durfkapitaal, #groeiproces, #imec, #imec.istart, #Invest for Jobs, #IP, #productbedrijf, #scaleup, #Scaleup Vlaanderen, #Sirris, #startup, #techonologiescreening, #VLAIO

Lees verder

Techniek

( Foto: screen scaleup.vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Technologiefederatie Agoria en het collectief centrum voor de technologische industrie Sirris vormen al vier jaar de tandem achter Scaleup Vlaanderen, een intensief begeleidingsprogramma voor digitale productbedrijven die op het punt staan om (internationaal) door te breken.

Samen hebben de bedrijven die de voorbije jaren begeleid werden al 130 miljoen euro durfkapitaal opgehaald en meer dan duizend banen gecreëerd. Meer dan een kwart heeft een kantoor geopend in het buitenland.

Dit najaar worden de krachten gebundeld met imec.istart, de business accelerator van het onderzoekscentrum imec, en wordt het Scaleup Vlaanderen-aanbod uitgebreid met tal van nieuwe modules die inspelen op de voornaamste uitdagingen waar snelle groeiers mee worstelen.

Naast de bestaande coaching-trajecten komen er masterclasses en individuele begeleidingen over thema’s als intern schalen, funding en internationalisering. Scaleups kunnen een diepgaande technologiescreening krijgen, leren van peers tijdens inspiratie-events en worden via het netwerk van de drie initiatiefnemers gekoppeld aan potentiële partners. Ook economische missies naar beloftevolle buitenlandse markten worden toegevoegd aan het programma.

"Internationalisering, financiering, het future proof maken van hun technologie en het aantrekken en behouden van toptalent vormen de voornaamste uitdagingen voor scaleups", stelt Expert Innovation & Growth Frederik Tibau van Agoria. "Al die punten dekken we af met Scaleup Vlaanderen. Het wordt het breedste en meest complete begeleidingsprogramma voor startups en scaleups in Vlaanderen."


ACHTERGROND
Scaleup Vlaanderen wordt ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen en door een beperkt aantal zorgvuldig geselecteerde partners, waaronder het onafhankelijk advocatenkantoor Daldewolf en het Belgische investeringsfonds Invest for Jobs.

De initiatiefnemers, VLAIO en de overige partners, nemen het leeuwendeel van de kosten voor de verschillende programmaonderdelen op zich. De deelnemende bedrijven betalen minder dan een derde van de reële kostprijs. Het consortium claimt ook geen aandelen of IP.