• 21/03/2012
  • |     BB

Akkoord over nieuwe zeesluis in Terneuzen

Nederlandse en Vlaamse werkgeversorganisaties juichen akkoord over nieuwe zeesluis Terneuzen toe.

Trefwoorden: #logistiek, #sluis, #terneuzen, #VeGHO, #voka

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET -- De Vereniging van Gentse Havengebonden Ondernemingen (VeGHO), Voka Oost-Vlaanderen, de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging en de Kamer van Koophandel Zuid-West-Nederland stellen ‘bijzonder tevreden’ te zijn over het akkoord over de start van de planstudiefase voor de bouw van een nieuwe zeesluis in Terneuzen.

Volgens hen is het evident dat de nieuwe zeesluis de economische ontwikkeling en tewerkstelling binnen de Kanaalzone stimuleert.

Ze merken wel op dat ze in het voortraject al vaker signalen hebben dat er in de periode tot 2018 nog andere kritische randvoorwaarden moeten verbeterd worden, met name over infrastructuur en mobiliteit in de Kanaalzone.

De vier werkgeversverenigingen zijn ook ingenomen met de gestarte werken voor de tunnel bij Sluiskil en met de geplande werken aan de Tractaatweg langs Nederlandse zijde en met de planning en uitvoering voor optimalisatie van de R4 langs Vlaamse kant.

Die sluiten naar verluidt goed aan bij de nodige optimalisatie van infrastructuur & mobiliteit. Belangrijk aandachtspunt dat nog concrete aanpak nodig heeft is verbetering van de spoorinfrastructuur.