Sensirion introduceert nieuwe VOC sensor

Een goed binnenklimaat is tegenwoordig steeds belangrijker aangezien wij 90% van onze tijd binnenshuis door brengen. VOC’s zijn een belangrijke indicator voor binnen lucht kwaliteit.

Trefwoorden: #BMF System Parts, #luchtkwaliteit, #Sensirion, #sensoren

Lees verder

Productnieuws

( Foto: BMF System Parts )

ENGINEERINGNET.BE - Door de nieuwe energie standaarden en goede isolatie worden huizen steeds energie zuiniger, als gevolg hiervan gaat de lucht kwaliteit sterk achteruit.

De oplossing hiervoor is gebruik maken van actieve ventilatie. Door gebruik te maken van de nieuwste VOC sensor van Sensirion kan een systeem op basis van de gemeten VOC events ventileren met als resultaat een comfortabel en gezond binnen klimaat.

De SGP40 is een metaal oxide sensor geïntegreerd op een enkele CMOS-chip. Door gebruik te maken van de gepatenteerde MOX technologie is deze sensor zeer goed bestand tegen Siloxanen. De SGP40 communiceert I²C en heeft een zeer gereduceerd vermogens verbruik waardoor deze sensor uitermate geschikt is voor batterij gedreven applicaties.

Het on-chip VOC algoritme analyseert het gedetecteerd VOC event en vertaald deze naar een VOC index. Deze VOC index is gerelateerd aan het door deze sensor gemeten gemiddelde binnen klimaat en geeft aan hoeveel het binnen klimaat verbeterd of verslechterd tov het gemiddelde VOC nivo. Deze informatie kan worden gebruikt voor het sturen van een ventilatie systeem.


Voor meer informatie omtrent deze producten kunt u contact opnemen met:
BMF Systemparts BV
Spaarpot 149 - NL-5667KW  Geldrop
T. +31 (0)40-8512170 - info@bmf-systemparts.com - www.bmf-systemparts.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.