Industrieel IoT bedrijf Sensolus haalt 3,5 miljoen euro op

De Belgische start- up Sensolus, aanbieder van asset tracking oplossingen op basis van het IoT (Internet of Things), heeft een financieringsronde van 3,5 miljoen euro afgesloten.

Trefwoorden: #asset trackin, #IIoT, #Industrial Internet of Things, #Sensolus

Lees verder

Techniek

( Foto: © Isabel Pousset )

ENGINEERINGNET.BE - Deze financieringsronde werd geleid door het Industrial Technologies Fund van btov Partners, naast de bestaande investeerders Annie Vereecken, Capricorn ICT Arkiv en Quest for Growth.

De financiering moet de internationale groei van het bedrijf verder versnellen en bijdragen tot de realisatie van hun product roadmap.

Logistieke en supply chain processen zijn afhankelijk van niet-aangedreven activa zoals paletten, dozen, containers, herbruikbaar verpakkingsmateriaal en trailers. Momenteel is de meerderheid van deze activa niet geconnecteerd met het internet. Dit resulteert in verloren en ongebruikte activa, voorraadtekorten of onder- en overcapaciteit.

Sensolus lost dit op en biedt een kostenefficiënte end-to-end IoT oplossing aan om deze activa in real-time te volgen en onderliggende processen te optimaliseren.

Hun oplossing bestaat uit draadloze trackers die even eenvoudig als een sticker te installeren zijn, tot 7 jaar meegaan zonder opladen en in real-time communiceren met het internet. Dit alles zonder bijkomende infrastructuur.

De trackers verzamelen cruciale locatie-, activiteit- en sensordata. Deze worden gecombineerd met bestaande procesgegevens om supply chain metrics te genereren, te waarschuwen voor afwijkingen en om patronen te detecteren die leiden tot procesoptimalisatie.

Marktleiders zoals Airbus, Volvo, AB InBev, SUEZ en T.C.R. vertrouwen reeds op deze technologie om real-time inzicht te krijgen in hun dagelijkse werkzaamheden en zo aanzienlijke kostenbesparingen door te voeren.